SOLAS

Toppenfina stålpropellrar.

SOLAS är en av de största propellertillverkarna med en toppmodern fabrik. Propellrarna tillverkas genom att gjutmassan sprutas in under högt tryck i stålformen, detta gör att metallen blir ”tät”. Resultatet är en tunn hård och exakt propeller. Därefter ytbehandlas propellern i tre steg för att bli korrosionsbeständig för längre livslängd.

Solas tillverkar propellrar till samtliga fabrikat på marknaden, från 4 hk till 350 hk i aluminium och stålpropellrar från 9,9 hk till 350 hk. Propellrarna finns som 3 blad och i många fall som 4 blad.

På många motortillverkare sitter det idag SOLAS propellrar originalmonterat (Suzuki, BRP m fl).

Toppenfina propellrar kort sagt. Finns även på vår webbshop.

 • SOLAS 60-140 HK

 • SOLAS RUBEX4

  SOLAS 60-140 HK

  Solas RUBEX 4 blad. En mycket bra stålpropeller till ett bra pris. Suveränt grepp och en väl utformad bladprofil med vass greppcup gör denna propeller till ett bra val om ökad acceleration, dragkraft, och marchfart samt lägre bränsleförbrukning är målet. En 4 blad propeller lyfter båten bättre och därmed kan man bibehålla båten i plan vid lägre gaspådrag. Finns även i vår webbshop.

  Diameter 13-13 1/2″. Stigning 13-21″. Finns både som höger och vänsterroterande.

  Propellern är avsedd att användas i kombination med löst nav.

 • SOLAS 150-350 HK

 • SOLAS LEXOR3

  SOLAS 150-350 HK

  Solas LEXOR 3 blad. En propeller med bra dragkraft. Stor diameter och kraftig greppcup gör denna till ett utmärkt val för tyngre ekipage med diesel alt V8 motorer. En av våra favoriter. Finns även i vår webbshop.

  Diameter 14 1/21″- 15 3/4″. Stigning 15-27″. Finns både höger och vänsterrotation.

  Propeller är avsedd att användas i kombination med löst nav.

 • SOLAS RUBEX4

  SOLAS 150-350 HK

  Solas RUBEX 4 blad. Bra tryck och lyft, håller båten i plan vid lägre varv och har en mycket bekväm gång. En av våra absolut bästa allroundpropellrar för standard ekipage med diesel eller V8 motorer. Med en sådan här i baken så sparar man bränsle och blir en mycket lyckligare och harmonisk människa, alla borde ha en. Finns även i vår webbshop.

  Diameter 14-14 1/2″. Stigning 15-23″. Finns både höger och vänsterrotation.

  Propeller är avsedd att användas i kombination med löst nav.

 • SOLAS BRAVO2

  Solas BRAVO2 3 blad. Stålpropeller med bättre skålning och greppcup än original aluminiumpropeller. För bättre prestanda både vid låg och högfart. Gör båten oftast kursstabilare framförallt vid lägre fart samt snabbare planing. Finns även i vår webbshop.

  Diameter 17 1/4″-19 1/4″. Stigning 15-25″. Finns både höger och vänsterotation.

  Kontakta oss för propellerstorlek om ni är osäkra.

  Propeller avsedd att användas i kombination med löst nav

 • SOLAS BRAVO3

  Solas BRAVO3. En helt ny propellerserie från solas med samma fina bladprofiler och gjutning som deras övriga modeller. Ersätter Mercury´s Bravo3 XR serie men till en angenämare kostnad.

  Kontakta oss för aktuellt pris och storleksval.