I över 40 år har vi på Propellertrim reparerat och sålt propellrar till såväl fritidsbåtar som kommersiell trafik. Vi har i stort sett alla märken och modeller i lager och om du önskar köpa en specialpropeller tar vi självklart fram den åt dig. Bland våra kunder finns förstås hela fritidsbåtssektorn och ett antal varv samt flera myndigheter såsom Brandkåren, Polisen och Kustbevakningen.

I vår verkstad reparerar vi aluminium-, brons- och stålpropellrar i de flesta dimensioner. Dessutom åtar vi oss riktning av propelleraxlar samt reparationer av växelhus och drev.

Efter många år i branschen sitter kunskapen i fingrarna. Tveka därför inte att kontakta oss och fråga om råd – vi hjälper dig att hitta den absolut bästa matchningen mellan båt och propeller.

Vår historia

1969 var ett dåligt år för guldsmederna i Stockholm. Många guldsmedjor fick bomma igenså även Torbjörn ”Tobbe” Ekholms på Hornsgatan. Men det var starten på något nytt – starten för Propellertrim.

Det var det stora intresset för båtracing som fick Tobbe att börja med reparationer av propellrar, sina egna och vännernas till en början.
Under Propellertrims första 30 år bedrivs verksamheten på ett antal olika adresser:

1969-1970 Kvarngatan, Södermalm. Tobbe Ekholm startar Propellertrim.
1970-1972 Bergsundsstrand, Södermalm.
1972-1977 Munchenbryggeriet, Södermalm.
1977-1994 Södermälarstrand, Södermalm. Fredrik Ljungdahl börjar arbeta i företaget 1985.
1994-1997 Lugnets industriområde, Hammarby. Kerstin Sjödahl anställs 1997 och blir företagets VD 1998.
I egna lokaler – här blir vi kvar

Företaget flyttar till Långholmen Mälarvarvet på Södermalm 1997, som hyresgäst till Stockholms stad. Chris Fabila börjar arbeta i företaget 2005 och Per Dunberg anställs 2007. Samma år köper Propellertrim huset tillsammans med övriga hyresgäster. Olle Österlund ansluter till gänget 2008.

Samtliga medarbetare är viktiga kuggar i maskineriet och bidrar till att Propellertrim är ett stabilt och välmående företag med ljusa framtidsutsikter. Med vår samlade specialistkunskap och den specialutrustning som vi har utvecklat, och i vissa fall byggt, kan vi möta våra kunders högt ställda krav. Sedan 2006 har Propellertrim haft högsta kreditvärdighet, vilket vi självklart är mycket stolta över.
Vi för traditionen vidare

Miljön på Mälarvarvsbacken andas gammal varvshistoria. Det har bedrivits varvsverksamhet här sedan 1680-talet – ett arv som vi är mycket måna om att fortsätta förvalta.