Albert
Braaten

Albert Braaten, började jobba på Propellertrim under våren 2014, och har potential att bli företagets nye propellerkonstnär. Han har i mångt och mycket samma blick för detaljer som framlidne Torbjörn ”Tobbe” Ekholm hade.

Albert har tidigare arbetat hos Hydling Metallkonst intill Propellertrim och eftersom företagen hjälper varandra har Albert i stort sett sprungit som son i huset hos Propellertrim.

— Jag har alltid tyckt om att jobba med händerna och eftersom jag ville bli smed utbildade jag mig vid Hantverksakademin, med inriktning mot metall, berättar Albert.

Han har även utfört prestigefulla uppdrag som att renovera stadens bronsskulpturer och gamla smidesräcken. På fritiden målar Albert tavlor, fotar och bygger bland annat masker i papier-maché.

— Jag har mycket att lära mig här och jag ger mig inte förrän jag kan allt. Just nu jobbar jag med aluminiumpropellrarna som jag spacklar, slipar och målar.

Stål- och bronspropellrarna står på tur. Där handlar det först och främst om att förstå fysiken. Matten är klurig med varvberäkningar och stigningar, men så småningom sitter det i fingrarna, vilket kommer att gå fort för Alberts del.

— Under de kommande åren vill jag verkligen jobba med det här, samtidigt som jag kommer att utveckla min konstnärliga sida. Det känns väldigt bra!

© Copyright 2012-2021 Propellertrim AB